Vorige

Blended learning: de nieuwe manier van leren

06 november 2023 Werkgevers
Liselot Baert

Na het hybride werken is er nu ook het hybride leren. Met blended learning krijg je het beste van verschillende leermethodes gebundeld in 1 leertraject. Wat houdt dit precies in en wat zijn de voordelen als werknemer en werkgever? We leggen het haarfijn voor je uit.

Leestijd: Later lezen?

Zelfsturend leren maar mét deadlines

Blended learning is een nieuwe leermethode die de klassieke fysieke en online (bij)scholing combineert met e-learning. Door de verschillende leerstijlen te integreren in een blended traject krijg je een perfecte mix van autonoom leren en een klassieke in-class ervaring. Je moet elk onderdeel van het traject vervolledigen alvorens verder te gaan naar het volgende. Blended learning heeft dus een groot zelfsturend effect, maar je krijgt hier ook te maken met deadlines, trainingen of voorbereidend werk.

Blended learning op de werkvloer

Opleidingen voor werknemers, het is een mooie manier om je talent duurzaam te laten floreren. Het draagt immers bij tot een verdere ontwikkeling en een loopbaancarrière binnen de organisatie. In tijden van arbeidskrapte is het meer dan ooit cruciaal om goede werkkrachten aan boord te houden.

Zijn volledig fysieke opleidingen dan niet meer waardevol? In sommige gevallen zeker wel, wanneer de materie wat zwaarder is of de opleiding over enkele dagen verspreid is. Mensen hebben dan echt baat bij de interactie. Ze zijn meer gefocust en hebben minder afleiding. Urenlang training volgen achter je PC is dan niet meer kwalitatief en verliest zijn boodschap.

Voor korte opleidingen van enkele uurtjes of een halve dag loont het dan weer niet de afstand af te leggen. De tijd die je spaart kan bovendien beter benut worden op het werk. E-learnings, webinars en webinars on demand zijn dan de ideale oplossing. Bij deze laatste heb je dan ook nog de mogelijkheid de opleiding te (her)bekijken wanneer je wil en je kan pauzeren en noteren.

Ga je voor een blended learning traject op maat van je medewerkers, hebben ze het beste van beide. Bovendien kunnen ze hetgeen ze al geleerd hebben toepassen binnen hun functie en hun bedrijf en dat vervolgens terugkoppelen en bespreken met hun coach. Je zet theorie veel sneller om in praktijk.

De troeven van blended learning:

  • In sync met de hybride werkvorm
  • Meer flexibiliteit en meer autonomie
  • Inclusief en toegankelijk
  • Kan verschillende vormen aannemen naargelang de noden van je medewerkers.
  • Meer capaciteit: meer mensen kunnen aan het leren gaan

Bij Acerta Consult werken we momenteel aan een hybrid learning traject waar we binnenkort meer informatie over geven. We blijven natuurlijk nog volop inzetten op onze opleidingen waarbij onze docenten op een eenvoudige manier complexe materie vertalen zodat jij je kennis en vaardigheden kan aanscherpen. Naast online en fysieke opleidingen, vinden we het belangrijk om ook met e-learning aan de slag te gaan.

De voordelen van e-learning?

Just-in-time: je kan e-learnings opstarten op het moment dat je de info nodig hebt;

Op je eigen tempo: je hebt enkele maanden tijd om onze e-learning te doorlopen dus je kiest zelf wanneer je dit inplant;

Zo vaak als je wil: maak bepaalde oefeningen opnieuw of herbekijk stukken theorie.

Benieuwd naar de e-learnings die Acerta aanbiedt?

Opzegtermijnen berekenen, je kennis over sociale wetgeving payroll of vakantierechten bijschaven? Bekijk welke opleidingen Acerta voor jou in petto heeft.

Naar onze e-learnings

Deel dit artikel

Liselot Baert2_acerta

Geschreven door Liselot Baert

legal trainer consultant

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Individueel opleidingsrecht: hoe zit dat juist?

02 april 2024
Annelies Baelus

Sinds begin dit jaar hebben werknemers recht op vijf individuele opleidingsdagen per jaar. Een mooi initiatief dat werd opgelegd door de Arbeidsdeal. Hoe maak je nu concreet werk van deze opleidingsdagen en wat zijn de voordelen?

Lees meer
Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Het aanwerven van mensen met een fysieke of mentale beperking

12 februari 2024
Sabine Goossens

In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om breder te rekruteren en je als werkgever los te koppelen van vooroordelen en clichés. Inzetten op personen met een fysieke of mentale beperking die de juiste capaciteiten bezitten is een goede stap. Maar hoe begin je daaraan? Zijn er zaken waarop je moet letten, bepaalde voorwaarden waaraan je moet vo...

Lees meer